Camera apparatuur uitbreiden: de verkeerde redenen

camera apparatuur uitbreidenJe wilt jouw camera apparatuur uitbreiden, maar waarom? Vele fotografieliefhebbers denken nog steeds dat ‘groter’ ‘beter’ betekent. Dat hoeft tegenwoordig niet meer waar te zijn.

Door de vooruitgang in de cameratechnologie kunnen fabrikanten kleinere fototoestellen produceren van hoogstaande kwaliteit.

Camera apparatuur uitbreiden of vernieuwen?

Je vraagt je waarschijnlijk wel eens af wat het beste digitale fototoestel is, of welke digitale camera de beste prijs-kwaliteitsverhouding bezit. Op het internet vind je interessante tips voor het kopen van een spiegelreflexcamera, verschillende testen van bridge camera’s, op welke zaken je moet letten bij het kopen van een fotocamera, en dergelijke meer. Wil je je camera apparatuur uitbreiden of vernieuwen? Pas dan vooral op voor onderstaande valkuilen!

Veel voorkomende fouten bij het uitbreiden van camera apparatuur

  • Denk niet dat ‘groter’ altijd ‘beter’ is. De kwaliteit van een foto hangt niet alleen af van de prijs of de grootte van de camera. Belangrijker is dat je met je apparatuur zodanig kunt omgaan dat je er het uiterste kunt uithalen.
  • Denk niet dat je door het bezit van meer lenzen, meer succes gaat hebben als fotograaf. Schaf gewoon de lens aan die je nodig hebt voor het type foto’s dat je maakt. Om dieren in de winter te fotograferen voldoet meestal een eenvoudige telelens. Doe je veel aan portretfotografie, dan volstaat bijvoorbeeld een 50mm f/1.8 lens. Het kan handig zijn om meer lenzen in huis te hebben, maar overdrijf niet.
  • Ook de body van je camera maakt je foto’s niet noodzakelijk beter. Met body’s van jaren geleden werden ook uitstekende foto’s gemaakt! Belangrijker is dat je de mogelijkheden en de beperkingen van je camerabody door en door kent.

Welke camera moet ik kopen?

Wil je de beste spiegelreflexcamera kopen op de markt? Of een ander type camera? Bedenk dat een prachtige foto niet alleen van de camera afhangt, maar vooral van de ervaring van de fotograaf. Het fototoestel blijft slechts een instrument waarmee je jouw talent kunt uiten. Welke camera past het best bij jou? De camera waarvan je de mogelijkheden ten volle leert benutten!

 

Laat een reactie achter