Fotoapparatuur opbergen die je niet gebruikt: 5 voorbeelden

fotoapparatuur opbergen die je niet gebruiktAls amateurfotograaf verzamel je in de loop der jaren heel wat toestellen. Vaak denk je immers dat je door de nieuwste spiegelreflexcamera te kopen, nog aantrekkelijker foto’s kunt maken. Je bezit waarschijnlijk fotoapparaten van meerdere merken en van verschillende leveranciers. Fotoapparatuur die je nieuw gekocht hebt in de winkel, of occasion op de kop hebt getikt. Misschien bestaat een deel van je verzameling uit tweedehands apparatuur van speciaalzaken uit Amsterdam?  Of heb je veel fotoapparatuur goedkoper aangekocht in Duitsland?  Heel wat toestellen zijn mogelijk afkomstig van een veiling voor fotografie apparatuur. Je bewaart misschien ook nog die eerste systeemcamera die je jaren geleden in de aanbieding hebt gekocht. Hoe dan ook, je moet op een veilige manier de fotoapparatuur opbergen die je niet gebruikt.

Waarin je fotoapparatuur opbergen die je niet gebruikt?

Het is van belang om je uitrusting tegen stof en vocht te beschermen. Dat kan onder meer op onderstaande manieren.

  • Bewaar je fotocamera in de originele tas. Als de tas groot genoeg is, kun je er ook nog je favoriete lenzen en andere accessoires in opbergen.
  • Als je op reis gaat, berg dan je camera en de lenzen op in de afgesloten plastic zak waarin ze verkocht werden. Bevestig eveneens de beide kappen op de lenzen.
  • Heb je heel dure apparatuur in huis? Een vuurvaste afsluitbare kast kan een goede keuze zijn om je camera’s, lenzen en flitsers in te bewaren.
  • Met speciale warmtekasten kun je dure apparatuur op een optimale temperatuur houden.
  • Erg handig en goedkoop zijn de kleine zakjes silicagel die je in de verpakking van talrijke producten vindt. Leg zakjes silicagel in de tassen waarin je je fotografiespullen bewaart. Ze verwijderen het vocht in de omgevingslucht. De zakjes zijn heel goedkoop en nemen weinig plaats in beslag.

Fotoapparatuur huren en verzekeren

Je kunt ook fotoapparatuur huren, bijvoorbeeld voor speciale fotografieprojecten. Daarmee voorkom je dat je nadien een berg spullen moet bewaren die je toch maar zelden gebruikt.  Als je een peperdure collectie materiaal bezit, overweeg je het best om je fotoapparatuur te verzekeren tegen diefstal en beschadiging. Je kunt dan met een gerust hart op reis vertrekken met je favoriete fotospullen!

Laat een reactie achter