Fotografie technieken verbeteren: 5 slimme tips voor actiefotografen

Hoe kun je je fotografie technieken verbeteren?

fotografie technieken verbeterenFotografie technieken verbeteren is waarschijnlijk het hoofddoel van elke beginnende amateurfotograaf. Beginnende fotografen worden vaak gezocht voor grote projecten waarbij een professionele fotograaf bijkomende hulp nodig heeft. Zo’n gelegenheden zijn voor beginnende fotografen ideaal om diverse fotografie tips en trucs aan te leren van ervaren collega’s.

Fotografie tips voor beginners

Wie als hobby pas met fotografie begonnen is, vraagt zich wellicht af welke camera voor een beginnende fotograaf het meest geschikt is. Belangrijker dan de camera is echter het beheersen van technieken die van je foto’s echt unieke plaatjes maken. Fotografie tips voor een Nikon-camera zijn dezelfde als deze voor een Canon of een ander merk. Ook met die kleine systeemcamera die je in de aanbieding had gekocht, kun je nog prachtige plaatjes schieten. Je camera is slechts een instrument, maar jij bent de artiest! Zowel voor het schieten van actiefoto’s als voor het fotograferen van een portret volg je best de tips van ervaren fotografen.

Het schieten van actiefoto’s

Hieronder enkele technieken en adviezen voor het nemen van actiefoto’s van sportbeoefenaars:

  • Bij een actiefoto is het van groot belang dat je een korte sluitertijd toepast om haarscherpe foto’s te schieten.
  • Probeer een hoog of laag camerastandpunt uit. Een foto genomen in kikvorsperspectief van een motorcrosser of een skiër die over een heuvel springt, levert een spectaculair plaatje op.
  • De opgaande of ondergaande zon in je plaatje integreren is geen slecht idee. Een skiër die een berg afstuift met de ondergaande zon op de achtergrond, is de ideale setting voor een mooie foto.
  • Let erop dat de atleet voldoende zichtbaar is ten opzichte van de achtergrond. Het kan helpen dat een sportbeoefenaar opvallende kledij draagt. Een foto genomen van een atleet met de lucht als achtergrond, zorgt voor een goed contrast.
  • Plaats je camera in een gesloten tas als je hem niet gebruikt. Bij buitensporten zoals veldrijden, skiën en motorcross kan er heel wat sneeuw, ijs, modder en slijk in het rond vliegen!

De foto’s in sportmagazines die andere fotografen genomen hebben, kunnen je heel wat inspiratie geven. En nu op pad met je pas gekochte spiegelreflexcamera of systeemcamera om onovertroffen plaatjes van een sportwedstrijd te schieten!

Laat een reactie achter