Mooie foto maken met smartphone: 5 voordelen

mooie foto maken met smartphoneWie zo af en toe eens een foto maakt, moet geen dure spiegelreflexcamera kopen. Een mooie foto maken met smartphone is zeker mogelijk, want fotograferen met een smartphone is op zich niet moeilijk.

Om goede foto’s te maken met je smartphone kun je eventueel een smartphone fotografie workshop of cursus volgen. Cursussen fotografie met mobiele telefoon worden er op het web voldoende aangeboden. Hoe maak je mooie foto’s met je mobiel? Wat zijn de voordelen van fotograferen met een smartphone in plaats van met een echte camera?

Mooie foto maken met smartphone: wat zijn de voordelen?

Moet je steeds een dure camera meezeulen als je op reis gaat? Natuurlijk wil je mooie plaatjes schieten, maar je wilt ook een aangename vakantie doorbrengen met je reisgenoten. Er kruipt heel wat tijd in het nemen van een perfecte foto, zeker als je speciale effecten wilt bekomen. Die tijd gaat ten koste van andere activiteiten tijdens je vakantie! Daarom biedt fotograferen met een smartphone meerdere voordelen:

  • Een smartphone is licht en klein: geen gezeul meer met een zware uit de kluiten gewassen camera
  • Maak je geen zorgen over het type lens dat je nodig hebt. Een smartphone heeft maar één lens!
  • Een smartphone heb je altijd bij je. Je hoeft dus niet terug naar je hotelkamer om vlug je camera te gaan halen voor een gezellig familiekiekje.
  • Je verliest geen tijd met allerlei instellingen. Gewoon richten en schieten!
  • Een wat ouder mobieltje, dat je eventueel kunt missen, volstaat om foto’s te schieten tijdens het kajakken of bergbeklimmen. Dat doe je beter niet met een peperdure DSLR!

Semiprofessionele foto’s of gewoon een leuke vakantie?

Vele smartphones bezitten tegenwoordig een hoogwaardige camera met een hoge resolutie, waarmee je foto’s van ruim voldoende kwaliteit kunt maken. Camera-apparatuur hoeft niet noodzakelijk de beste en de duurste te zijn om prachtige plaatjes te maken. Op het web vind je talrijke smartphone fotografietesten en reviews van de beste smartphones voor fotografie. Wil je mooie foto’s nemen op reis, maar ook voldoende tijd overhouden voor andere activiteiten? Schiet dan plaatjes met je mobiele telefoon!

Laat een reactie achter